- Araba bağajında veya evde ufak bir poşet içinde çekmeceye bile katlayıp koyabilirsiniz.
- Dayanıklı ve sağlıklı krom ızgara.
- 0,80 mm paslanmaz sac malzemeden üretilmiştir. Isıya karşı son derece dayanıklıdır, yıllara meydan okur
- Kolay Kurulur Kolay Katlanır Kolay Taşınır
- Mr. COOK Portatif Katlanır Kömür Mangalı
- Kapalı Ölçüleri 40 X 23.5 X 3.5 CM
- Açık Ölçüleri 40 X 23.5 X 20 CM
- Sadece 2.5 kg.
- Ürün tek renk olup Gümüş renklidir.
Katlanarak küçük bir çanta boyutlarına gelen katlanabilir mangal, keyfine düşkün herkesin tercih edeceği akıllı tasarıma sahiptir.
Mangal Yakmanın püf noktaları!
Kimi fön tutarak, kimi gaz döküp ateşleyerek, kimi yelleyerek yakar mangalı. Ama genelde kömür kor haline geldikten sonraki süreyi uzatmak sorun olur. Oysa ortaklar kavşağında çöp kebabı yapanlar mangal kömürünü yaklaşık 18 saat boyunca yanar durumda tutarlar. Eğer bu işin hünerini bilemezseniz 2 pirzola pişene dek kömür yanar gider. Ateşi uzun süre korumak için önce mangalın dibine 2 parmak kül konur. Üzerine kırılmış odun kömürü iyice ezilerek mıcır gibi 4 parmak kalınlığında döşenir. En üstede yakacağınız kömürü yerleştirdinizmi bu şekilde dipten hava alamayan üstteki kömürler uzun süre yanar. Kömürün siyahı iyice gittikten sonra pişireceklerinizi zehirlenme kaygısı olmadan artık pişirebilirsiniz.
Mangalcı için altın tavsiyeler!
1-Etlerin pişmesine bir-iki dakika kala mangal kömürlerinin üzerine biraz limon veya portakal kabuğu atarsanız, bunların yanmasıyla ortaya çıkacak olan aroma, özellikle balık ve tavuk ızgaralarınıza çok hoş bir rayiha verir.
2-Birkaç diş soyulmamış sarmısağı hafifçe ıslatıp mangal kömürünün üzerine pişmenin son bir-iki dakikasında atarsanız, bunların yanmasıyla çıkacak dumanın aroması da etlerinize ve hatta ızgara sebzelerinize muhteşem bir lezzet katar.
3-Kuzu pirzolası pişiriyorsanız, bir saat soğuk su dolu bir tas içinde ıslanmaya bırakacağınız kuru biberiye (rozmari) otunu pişirmeye başlarken kömürlerin üzerine serpip, bunların yanmasıyla ortaya çıkan dumanla etlerinizi ’isleyebilirsiniz’. Bu otları soğuk suya yatırmanızın sebebi, yanmalarını geciktirmek ve daha fazla duman çıkarmalarını sağlamak.
4-’İslemek’ ya da ’füme etmek’ için mangal size sınırsız fırsatlar sunar. Bunların başında mangal kömürünün üzerine aroma içeren bazı ağaçların yongalarını atma yöntemi gelir. Örneğin kiraz, ceviz, meşe gibi ağaçlardan yonga bulabiliyorsanız, bu yongaları önce bir saat boyunca soğuk su içinde bekletip ardından kömürlerin üzerine serpiştirerek yanmalarını sağlayabilirsiniz. Böylelikle de bu kokulu ağaçların harika rayihaları etlerinizi füme ederek çok farklı lezzetler verir. Bence bu yaz mutlaka denemelisiniz.
5-Füme etme işinde taze baharat otlarını da kullanabilirsiniz. Örneğin taze kekik, adaçayı, taze fesleğen veya taze mercanköşk otlarını pişirmenin son iki dakikasında kömürün üzerine serperek etlere yepyeni füme lezzetleri katabilirsiniz. Bunun için bu otların tohumlarını alıp şimdiden balkondaki saksınıza ya da bahçenize ekebilirsiniz zira bu günler bu işin tam zamanı.
6-Eğer ızgara telinizi iyice temizleyebilirseniz ve hatta ayrı bir ızgara teliniz varsa, bunun üzerinde ızgara meyve yapıp bunları tatlı olarak servis edebilirsiniz. Örneğin ananas dilimleri, yarıya kesilmiş şeftali ya da yarıya kesilmiş kırmızı erik gibi. Yoğurt ve balı karıştırarak bunların üzerine bir tatlı sosu da yapabilirsiniz.
7-Mangalın doğrudan kömür ateşine maruz kalmayan kenar kısımlarında, alüminyum folyo içine paketleyeceğiniz sebzeleri telin üzerine koyup, buğulama yoluyla pişmesini sağlayabilirsiniz. Bu sebzeleri de ızgara etlerin yanında servis edebilirsiniz.
8-Mangalda buğulama tekniği bütün balıklar için de çok uygundur. Yine alüminyum folyonun içine balığı ve birkaç limon dilimini koyup paket haline getirin ve mangalın kenar kısımlarında yavaş yavaş pişmeye bırakın.
9-Izgara etlere ve sebzelere ızgara izleri çıkarmak ve bunların çapraz baklavalar olmasını sağlamak görüntü güzelliği verir ve bence çok önemlidir. Bunu yapabilmek için: Önce et veya sebzeyi size göre 45 derecelik bir açıyla ızgara üzerine yerleştirin. Pişme süresinin tam yarısında, bunları bu kez tam tersi yönde kendilerine göre 90 derece açıyla çevirip ızgara üzerine tekrar koyun.
10-Zeytinyağı, dövülmüş sarmısak ve sirkeyi karıştırarak hazırlayacağınız bir ’yağlama’ karışımı hem etlerinizi ve balıklarınızı yağlamak için, hem de harika bir lezzet katmak için idealdir. Deneyin.
Sitemizden vereceğiniz siparişleriniz, Sürat Kargo ile gönderilecektir.
Sitemizden Kredi Kartı ile online yapacağınız ödemelerde, Axcess, Bonus, Maximum ve World özellikli kartlara taksit uygulanmaktadır. Diğer banka kartları ile tek çekim işlemini SSL korumalı sayfamızdan yapabilirsiniz.
Kargo ücretimiz Türkiye' nin her yerine tek seferde yapacağınız alış verişlerinizde 7 TL dir.
100 TL ve üzeri siparişlerinizde 7 TL KARGO BEDAVADIR.
Sitemizden yada 0850 302 36 06 numaralı sipariş hattımızdan vereceğiniz kapıda ödemeli siparişlerinizde
Seçeneklerini kullanabilirsiniz. Mutlu alışverişler dileriz.
Kapıda Ödemeli Siparişlerinizde Kargo firmasını sağladığı ekstra bir hizmet olduğu için, kargo haricinde +3 TL kapıda ödeme hizmet bedeli alınmaktadır.
Mutlu alışverişler dileriz.